Jag som driver hundskolan heter Annica Annell. När vi flyttade ut till Adseke, mellan Hässleholm och Sösdala, bestämde vi oss för att starta Adseke Hundskola, och 2008 blev det verklighet.

Jag skulle aldrig klarat att jobba som jag gör om det inte varit för min underbara familj. Vår familj består av mig, min man Tony och våra två söner Oscar och Simon. Vi har två hundar, Labradorerna Sita och Dempsey. Båda används i jakten och övrig tid som underbara familjemedlemmar, promenadkompisar, kelgrisar, vaktstyrka med mera.

Vi tillbringar så mycket tid vi kan ute i skog och mark så det är nog oftast där du hittar oss.

Min ambition är att kunna erbjuda kurser till dig och din hund som leder till en trygg och bra relation er emellan. En relation där ledare betyder trygghet och resurs.

Jag är utbildad av Svenska Brukshundklubben till allmänlydnadsinstruktör och har även gått deras specialutbildningar inom valp och spår, plus en hel del föreläsningar av bland andra Eva Bodfäldt, Jörgen Thynell och Per Jensen.
Mina erfarenheter i att hålla kurs inom Svenska Brukshundklubben, sträcker sig över ungefär 12 år och då från valpkurser till tävlingslydnadskurser.


2009 gick jag Klickerutbildning på House of Learning, Borlänge.
2011 gick jag en Etologiutbildning, även den på House of Learning. Våra mentorer  här var Lars Fält och Tobias Gustavsson. Här lärde vi oss bland annat om hundens språk, rädslor, aggression, inlärning och motivation samt likheter och skillnader mellan vår hund och den vilda vargen. Dessutom fick vi lära oss SWDI:s grundläggande spårteknik.

2014 fick jag den stora äran att bli utsedd till Nordostskånes Djurvän av Djurskyddet Nordostskåne. Motiveringen löd: ”Annica Annell gör ett stort arbete där hon lär ut positiva träningsmetoder för hundar och verkligen når ut till många. Genom sitt förebyggande arbete verkar hon för bättre kunskap, förståelse och respekt för hunden. I förlängningen leder det till att hundar slipper bli missförstådda och hamna i situationer där risken för omplacering eller avlivning är överhängande.”

Det jag värderar högst när det gäller hundutbildning är valp/unghundfostran och en god allmänlydnad. För att nå dit är det viktigt att Du som hundägare bland annat lär Dej att förstå Din hunds signaler. Det är utan tvekan den bästa grunden att stå på och borde vara alla hundarnas rättighet.
En tydlig, positiv och rättvis ägare leder till en lyckligare hund och följaktligen också ett roligare hundägande.

All inlärning sker självklart, med hjälp av positiva metoder. Vi plockar fram rätt beteende, förstärker och belönar!


Varmt välkommen till Adseke Hundskola!

Annica Annell

Om oss        Aktuellt        Kurser        Anmälan        Kontakt        Galleri

© Adseke Hundskola - 2020

Alla rättigheter förbehållna